Netanjahu rekao da je napad na Rafu, u kojem je bilo desetine žrtava, bio greška

7
Foto: Gali Tibbon/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da vazdušni napad Izraela na oblast Rafe na jugu Pojasa Gaze, u kojem su poginule desetine palestinskih civila, nije imao za cilj da izazove civilne žrtve, kao i da će taj incident biti istražen.

Netanjahu je u govoru u parlamentu, koji je prekidan uzvicima opozicionih poslanika, istakao da će Izrael istražiti do kraja kako je došlo do ubistva u tom slučaju, navodeći da je očeigledno riječ o grešci jer izraelska vojska nije ciljala civile, preneo je Rojters.

– Iz Rafe smo vec evakuisali oko milion civila i uprkos našem najvećem naporu da ne nanesemo njima štetu, nažalost je došlo do tragične greške – naveo je Netanijahu.

Broj Palestinaca poginulih u izraelskom napadu na kamp za raseljene u gradu Rafa povećao se na 45, a među ubijenima su najmanje polovina žene, djeca i stariji ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Gaze.

Palestinska agencija Wafa javila je da je u nedjelju uveče najmanje osam raketa pogodilo šatore u sjeverozapadnom delu Rafe, gdje su smješteni raseljeni Palestinci.