Ninković: Gradonačelnik zloupotrebljava svoje nadležnosti

4
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da je gradonačelnik Draško Stanivuković zloupotrijebio nadležnosti kada je riječ o odluci o cijenama parkinga u gradu, da svojim potezima degradira parlament i zbunjuje građane, te najavio nove krivične prijave.

Ninković je naglasio da je Stanivuković prekršio dva zakona i Ustav Republike Srpske, kao i da je sa svojim saradnicima pravilnikom definisao cijene za koje nemaju nadležnosti, te nisu naveli da će ovo biti objavljeno u „Službenom glasniku“, nego samo da se primjenjuje od 15. avgusta.

On je pojasnio da odluke koje nisu objavljene u „Službenom glasniku“ ne mogu da se primjenjuju, a pravilnik je zloupotrijebljen i pušten u primjenu.

– Gradonačelniče, vi ste zloupotrijebili pravilnik i pustili ga u primjenu. Tri ili četiri dana je pravilnik primjenjivan, a vi ste ljudima naplaćivali veće cijene – naveo je Ninković, te podsjetio da je zbog ovoga podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika.

Prema njegovim riječima, nakon krivične prijave Stanivuković je odlučio da donese odluku o besplatnom parkingu bez ikakvog pisanog traga.

– Gradonačelnik krši sva prava i propise i ponaša se kao da je kauboj, a ovo sve je njegov Divlji zapad – poručio je Ninković tokom skupštinske rasprave o informaciji o poskupljenjima parkinga u Banjaluci.