Novak Đoković pozitivan na virus korona

18
Foto: Joe Toth/AP

Novak Đoković, šampion Vimbldona i Australijan opena i u ovom trenutku najbolji teniser svijeta, pozitivan je na virus korona.

Svjetski broj jedan je odmah po dolasku sa “Adria tura” u Zadru, posjetio svog ljekara u Beogradu, gdje je i testiran i nalazi su, nažalost, pozitivni.

Iako nije osjećao nikakve simptome, koji bi ukazivali na prisustvo virusa u njegovom organizmu, Novak je insistirao da testove na virus korona obavi po dolasku u Beograd.

To je i učinio, a ono što je poznato od ranije je da je član njegovog tima, kondicioni trener Marko Panikio, koji je testiran u Zadru, takođe bio pozitivan na testiranju.

Novakov trener Goran Ivanišević je testiran prije pet dana prvi put, nalazi su bili negativni, kao i ovi posljednji koji su objavljeni u posljednja dva dana.

Sve je počelo kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je u subotu odustao od daljeg takmičenja na “Adria turu”, bio pozitivan na testu.

Kasnije su se testitale još 22 osobe koje su bile na turniru u Zadru, i tri su imali pozitivne nalaze, hrvatski teniser Borna Ćorić, trener Grigora Dimitrova, Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Panikio.

I supruga Novaka Đokovića, Jelena, pozitivna na virus korona

I supruga Novaka Đokovića, Jelena pozitivna je na virus korona.

Negativne nalaze su dobili Novakovi roditelji Srđan i Dijana, kao i stric Srđan.

Novakov brat Đorđe, koji je bio direktor izdanja “Adria tura” u Beogradu se testirao u Zadru i dobio je negativan nalaz.

Đoković se oglasio nakon pozitivnog testa na koronu

– Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna – navodi se u saopštenju.

– Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi – navodi se u saopštenju.