Novaković Bursać: Atovićeva objava ilustruje BiH i politiku Bošnjaka

96
Foto: FENA

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da u vezi sa objavom konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića na Tviteru u kojoj poziva na rat uz poklič „Alahu Ekber“ uznemirava činjenica da tako nešto nije napisala mentalno nedovoljno stabilna osoba već državni službenik.

Novaković Bursać je rekla Srni da takva objava možda nekome može da zvuči iznenađujuće ili strašno, ali ona smatra da tih par rečenica u stvari veoma dobro ilustruje i BiH i trenutno dominantnu politiku Bošnjaka koja ga je i postavila na ovu poziciju.

– Prvo, iskaz jako dobro pokazuje da trenutnu dominantnu politiku Bošnjaka s jedne strane karakteriše potpuno odsustvo prihvatanja političke i svake druge realnosti u ovoj zemlji, do poziva i priziva oružanog sukoba, a sa druge strane je očito da je mnogima muslimanski sveti rat – džihad još glavna misaona i motivaciona odrednica – rekla je Novaković Bursać.

Ona je napomenula da ono što ipak uznemirava i mora da privuče dodatnu pažnju svih jeste činjenica da sve to nije napisala neka mentalno nedovoljno stabilna osoba, već državni službenik, osoba koju plaćaju svi koji žive u BiH.

– Imajući na umu to da mu je nadređena u Ministarstvu inostranih poslova upravo „sestra Muslimanske braće“, ne čudi previše ni ovaj paradoks – ocijenila je Novaković Bursać.

Ona je naglasila da ovakve izjave sigurno ne doprinose nikakvom napretku ili suživotu u BiH, ali vjeruje da su otrežnjujuće za neke koji su u drugi plan potisnuli činjenicu da je mnogima u ovoj zemlji džihad neprestano na umu.

– Za nas koji predstavljamo srpski narod sigurno su dodatno motivišuće i potvrđuju da smo na pravom putu kada se borimo za ustavne principe i nadležnosti – rekla je Novaković Bursać.

– Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber – napisao je Atović na Tviteru, pa kasnije ugasio nalog.