Novaković Bursać: Komšić i Bećirović poslušnici koji BiH drže u krizi

10
Foto: Klix.ba

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović uporno dokazuju da su politikanti dorasli jedino ulozi kreatora i produbljivača krize, odnosno poslušnika onih koji ovu zemlju i narode u njoj drže u permanentnoj nestabilnosti i nerazumijevanju.

Ona je istakla da su to dokazali i juče usvajanjem zaključaka za koje znaju da neće i ne mogu stupiti na snagu zahvaljujući mehanizmu veta kojeg ima srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Da su ozbiljni i dobronamjerni prema bošnjačkom narodu koji ih je obojicu birao, dodala je ona, Bećirović kao „prvi u Bošnjaka“ u pokušaju i lažni predstavnik Hrvata u liku Željka Komšića prestali bi manipulisati svojim narodom i javnošću.

Bursaćeva je ukazala da bi, u cilju djelotvorne demonstracije vladavine prava i zaštite države u koju se kunu, svoje bezvrijedne zaključke dopunili informacijama o tome koje tačno odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i koji član Ustava krše institucije Republike Srpske boreći se za očuvanje nadležnosti nad imovinom, poljoprivrdnim zemljištem ili praznicima?

Ona je rekla da je te zaključke trebalo dopunuti i informacijama koja relevantna agencija, institucija ili vojna misija ih je obavijestila da je u BiH ugrožen mir i bezbjednost jer svi zvanični izvještaji govore suprotno, kao i na koju od sljedećih nadležnosti iz Aneksa 10 misle kada pozivaju na aktivnost OHR-a i čiji čarobni štapić očekuju da im napravi državu po unitarističkoj mjeri?

– S obzirom na činjenicu da nemaju odgovor na ova i slična pitanja, dvojcu preostaje da se bave izmišljanjem i zamišljanjem što ih čvrto drži na nivou čaršijskih kavgačija bez perspektive da postanu istinski lideri. Sve to što rade neće i ne može da utiče na stavove i ponašanje predstavnika Republike Srpske i srpskog naroda jer su nama bili i jesu jasni odgovori na gorepomenuta pitanja i zadaci koji iz njih proizilaze – poručila je Bursaćeva.

Na zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića juče je održana vanredna sjednica Predsjedništva posvećena, kako je navedeno, „antiustavnim potezima vlasti Republike Srpske“, a zaključci su doneseni preglasavanjem srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.