Novaković Bursać: Navikli smo na manipulacije političkog Sarajeva, nismo umorni od razotkrivanja njihovih laži

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Delegat srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da to što Zlatko Lagumdžija i Elmedin Konaković nisu isporučili pismo generalnog sekretara UN Antonija Guteresa Kabinetu srpskog člana Predsjedništva, već ga razvlače po medijima, predstavlja njihov odnos prema BiH i njenim institucijama ali, kako stvari stoje, i prema generalnom sekretaru UN.

– Navikli su da manipulišu, jer samo kroz manipulaciju uspijevaju da održe lažnu sliku o sebi. Trebalo bi obavijestiti i generalnog sekretara UN direktno, ne preko Misije BiH, kako se poigravaju s njegovim pismom – istakla je Bursaćeva.

Ona je navela da je tačno da je „Guteres pismo poslao Misiji BiH pri UN, a vjerovatno bi tako i gospođa Željka Cvijanović da je nisu stavili pod embargo, jer su navikli da uzurpiraju ono što je zajedničko i to privatizuju“.

– Ali, Guteresovo pismo je otišlo u medije, ali ne i na adresu srpskog člana Predsjedništva. Toliko o kredibilitetu Lagumdžije koji se kao slatko smije, ali i ministra inostranih poslova. Oni su očigledno i Guteresa stavili pod embargo, a ne samo srpskog člana Predsjedništva – naglasila je Bursaćeva za Srnu.

Usput, dodala je ona, oni mediji kojima su dali to pismo, a nije njima bilo namijenjeno, znači ukrali su ga, dobilo je i netačan prevod ionako netačne tvrdnje, pa su valjda po navici da BiH brane lažima, dodali ispred PIK-a i riječ – jedino, da bi tako ispalo da je PIK jedino relevantno tijelo za imenovanje visokog predstavnika.

– Što se tiče Lagumdžije, može se on smijati koliko hoće i može manupulisati Guteresom koliko hoće i koliko mu to Guteres dozvoli, ali ako misli da ćemo se umoriti od razotkrivanja njihovih manipulacija i štete koju nanose BiH „braneći“ je lažima, može računati da tu umora neće biti – poručila je Bursaćeva.

Bursaćeva je navela da se i ona slatko nasmijala na Lagumdžijin odgovor.

– Baš šeretski, nema šta. Pismo srpskog člana Predsjedništva je otišlo i direktno Guteresu, jer je jasno da ga ne bi ni isporučili putem MIP-a i Stalne misije UN. Ministar inostranih poslova je rekao da šalju samo ako su zajednički dopisi Predsjedništva, što je čista laž, a ta laž je i razotkrivena putem medija. Isporučuju se pojedinačni dopisi druga dva člana Predsjedništva, ali ne i srpskog člana – naglasila je Bursaćeva.