Novaković Bursać objasnila svoje prve simptome virusa korona

123
Foto: SRNA

Šefica Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać koja se već nekoliko dana nalazi u karantinu u Studentskom domu “Nikola Tesla” u Banjaluci, nakon što je utvrđeno da je pozitivna na korona virus, objavila je video poruku u kojoj savjetuje građane zašto je bitno da ostanu u kućnoj izolaciji te koje je prve simptome imala.

Ona je za Srpskainfo potvrdila da se trenutno osjeća dobro, ali iscrpljeno.

Bursaćeva ističe da je prve simptome korona virusa osjetila 23. marta, a dva dana kasnije je testirana i potvrđeno joj je da je pozitivna.

– Počelo je sa klasičnim, uobičajnim simptomima prehlade, kao što je grebanje u grlu i bol u mišićima, a kasnije se pojavila temperatura. Dan kasnije sam saznala da sam 14. marta bila u kontaktu sa osobom kod koje je u međuvremenu potvrđeno da je pozitivna na korona virus- ističe Bursaćeva.

S obzirom na to da je imala simptome i da je prethodno bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na korona virus, kako ističe Bursaćeva, sljedeći korak joj je bio da ode na testiranje. Nakon što je testirana potvrđene su njene sumnje, a to je da je i ona pozitivna na korona virus.

Ona dodaje da je prije nego je osjetila prve simptome već uveliko bila u izolaciji čime je na neki način spriječila dalje širenje korona virusa.

– Prema dostupnim podacima ljudi mogu da šire virus dalje dan do dva prije pojave prvih simptoma. U mom slučaju to je od 20. do 21. marta kada sam već uveliko bila u izolaciji. To je još jedna potvrda zašto je bitno da budemo svi u kući tih 14 dana – poručila je Bursaćeva u video poruci.

Поздрав из "студењака" 2. ДИОПоштовани и драги,Шаљем Вам пуно поздрава из Студентског центра "Никола Тесла". Неизмјерно сам Вам захвалана на огромној подршци, љубави и позитивној енергији коју сте ми упутили путем друштвених мрежа, СМС-а, телефонских позива итд. и нуђењу свих могућих врста помоћи. ДИВНИ СТЕ!!! ХВАЛА!!!Путем овог видео-клипа сам хтјела да одговорим на неколико питања која сте ми постављали: о мојим првим симптомима, зашто сам се тестирала и како ми је овдје у дому па можете да погледате одговор. Користим ову прилику да се најискреније захвалим свим медицинским радницима, посебно колегама и техничарима са примарног нивоа здравствене заштите, највише мојим колегама из Дома здравља Бања Лука, а и свих других домова здравља у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Србији, Хрватској…свуд!Хвала Вам још једном свима и молим Вас да својим останоком у кући допринесете заштити наших села, градова, државе…нашег стила живота којему једва чекамо сви да се вратимо!Остајте ми здраво и останите у кући!

Posted by Snjezana Novakovic Bursac on Sunday, March 29, 2020