Novaković Bursać: Orbanova podrška Dodiku kao lideru sa vizijom za svoj narod i zemlju

11
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštune BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da je podrška premijera Mađarske Viktora Orbana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na predstojećim izborima poruka onima koji imaju jasnu viziju za svoj narod i zemlju.

– To oslikava činjenicu da je Dodik tražio i našao prijatelje među realnim političarima kao što je i sam i ta vrsta razumijevanja je puno dragocjenija nego nekakve iluzorne i imaginarne organizacije od kojih dobijamo kontinuirane zahtjeve, a nikakvu konkretnu podršku i pomoć – pojasnila je Novaković Bursać.

Bursaćeva je navela da je riječ o podršci premijera jedne od članica EU koja je uspjela da sredi svoje unutrašnje uređenje i da se odupre nekim negativnim tendencijama.

Ona je istakla da je podrška Orbana značajna jer se i u sklopu EU participira kao jedan od značajnih lidera koji zna šta hoće, koji ima jasnu viziju za svoj narod i svoju zemlju.

– U tom smislu je i upućena podrška Dodiku koji ima jasnu viziju i jasne planove za svoju zemlju koja je slikovita i značajna – zaključila je Novaković Bursać.

Mađarski premijer Viktor Orban podržao je juče Dodika, za koga je rekao da je spreman očuvati mir, da je otvoren za dijalog, zalaže se za Dejton i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Vlada Mađarske obezbijedila je bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata poljoprivrednicima u Srpskoj, a njih više od 600 do sada se prijavilo za tu pomoć.