Novaković Bursać: Sankcije – još jedan pritisak na političare Republike Srpske

14
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da novouvedeni set sankcija protiv visokih funkcionera Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović predstavlja još jedan politički pritisak na najistaknutiju političku strukturu predstavnika srpskog naroda i Srpske.

Ona je navela da ne vidi nikakavu mogućnost da američke sankcije u ovom trenutku proizvedu za njih željeni efekat.

– Svi problemi sa kojima se borimo i koje pokušavamo riješiti su stvar naših unutrašnjih odnosa – rekla je Bursaćeva Srni.

Ona je istakla da ovakav potez može samo da zakomplikuje situaciju, jer jednoj strani daje lažni vjetar u leđa, što je nekima i cilj.

Bursaćeva je napomenula da se i u prošlosti pokazalo da ovakva praksa unošenja nereda i meteža nije donijela pozitivne rezultate na unutrašnjem planu.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsjedištva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtonskih akcija.

Ranije su američke sankcije uvedene i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.