Novaković Bursać: Šarović neprestano dokuzuje podaništvo političkom Sarajevu

20
Foto: Snežana Novaković Bursać

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać istakla je da Mirko Šarović ne propušta nijednu priliku da dokaže snishodljvost i podaništvo političkom Sarajevu, pa tako ni na posljednjoj, 32. sjednici ovog doma kada je jedini od poslanika iz Republike Srpske glasao za inicijativu Denisa Zvizdića o posebnoj i dodatnoj brizi za zastave BiH na graničnim prelazima.

– Jasno je da opozicija traži prostor kako bi se što bolje predstavila biračima, ali je nevjerovatno do kojih destruktivnih nizina se spustila nekada velika i značajna srpska stranka kao što je SDS i njen predsjednik kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH – naglasila je Novaković Bursać za Srnu.

Umjesto zdrave i konkretne političke ponude u pravcu zaštite i razvoja Republike Srpske, naglasila je Novaković Bursać, opozicija napada na sve razvojne projekte, usmjerava mržnju i agresiju prema pojedinim ličnostima dok istovremeno kao glavnu karakteristiku svog djelovanja postavlja apsolutnu snishodljivost i nezamjeranje političkom Sarajevu.