Novaković Bursać: Stranci prijetnje vide u riječima, a ne u direktnoj razgradnji Dejtona

7
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je da je zanimljivo to što određene ambasade i ambasadori u BiH imaju selektivan vid, pa u riječima vide prijetnje, a na direktnim djelima razgradnje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH imaju slijepu mrlju.

– Taj čudni poremećaj je, vjerovatno, indukovan težnjama i željama za rekompozicijom ove zemlje po cijenu njene destabilizacije ili je ona, u stvari, cilj pa se zato nisu proteklih godina ni vidjeli ni čuli pozivi za uspostavljanje funkcionalnosti BiH na bazi njenog Ustava – izjavila je Bursaćeva Srni.

Reagujući na saopštenje Ambasade SAD u kojem se navodi da je, kako kažu, separatistička politika Milorada Dodika opasna po stabilnost ne samo BiH već i cijelog zapadnog Balkana, ona je istakla da se od svega u BiH vidi samo uslovna i uslovljena reakcija institucija Republike Srpske koje imaju obavezu i od naroda dobijen zadatak da zaštite njeno pravo.

– To je vidljivo i u slučaju reakcije na određene izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika – zaključila je Bursaćeva.