Novaković Bursać: Trivićeva nastavlja udare na republičke institucije

4
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nemušti izgovori za nedostatak hrabrosti, stavova i argumenata s ciljem izbjegavanja sučeljavanja na Javnom radio-televizijskom servisu Republike Srpske koje je iznio Mirko Šarović ipak su pošteniji od izgovora Jelene Trivić koja toksičnim i neprestanim blaćenjem republičkih institucija koje je stvorio ovaj narod koristi riječi „režim“ i „režimsko“ za sve što joj nije po volji, izjavila je član Predsjedništva SNSD-a Snježana Novaković Bursać.

– Ukoliko Trivićeva zaista tako misli i izjavljuje, neka se ponese kao intelektualac za kog se predstavlja i navede barem jedan primjer gdje se pod „režimima“ opozicioni poslanici biraju za redovne profesore univerziteta poput nje ili sudije Ustavnog suda poput nekih poslanika SDS-a. S obzirom na to da takvih primjera u svijetu nema, onda bi Jelena Trivić, kao intelektualac za kog se predstavlja, trebalo da prizna sljedeći logičan slijed: ili ona nije opozicionar ili u Republici Srpskoj ne postoji „režim“ – rekla je Bursaćeva Srni.

Ona je naglasila da predizborna kampanja jeste period kada se očekivano čuju teške i grube riječi, ali ovo što radi Jelena Trivić, u nedostatku jasnih stavova i konkretnih rezultata, predstavlja nastavak udara na najznačajnije institucije Republike Srpske po nalogu i za račun onih koji Republici ne žele ništa dobro.

Mirko Šarović je izjavio sinoć da „nije znao“ za debatu na RTRS-u, u kojoj je trebalo da učestvuje sa kandidatima SNSD-a Željkom Cvijanović i DNS-a Nenadom Nešićem, iako je poziv upućen 19. avgusta.

Prethodno je Trivićeva objavila na Fejsbuku da ni ona ni Šarović ni Nebojša Vukanović neće gostovati na „režimskoj“ televiziji. I Vukanović je demantovao Trivićevu, ponudivši se da učestvuje u bilo kojoj debati na RTRS-u.