Nove optužbe Trivićeve na račun svojih dojučerašnjih kolega iz PDP-a

43
Foto: PDP

Nove optužbe Jelene Trivić na račun svojih dojučerašnjih stranačkih kolega iz PDP-a.

Tvrdi da je prevarena od strane rukovodstva te stranke.

Najavljuje da će se kandidovati za gradonačelnika Banjaluke i time stati na crtu svom bišem saborcu Drašku Stanivukoviću.

Raskol u opoziciji i sve veće tenzije pokušao je danas da smiri Igor Crnadak, ali rat studenta Draška Stanivukovića i njegove profesorice sa Ekonomskog fakulteta Jelene Trivić se nastavlja.

Nakon neuspjeha na opštim izborima, Jelena Trivić svoje ambicije sada je preusmjerila prema fotelji gradonačelnika najvećeg grada Srpske.

Za prevaru i političke sukobe optužila je rukovodstvo PDP-a, čiji je član bila donedavno. Optužbe su ipak najviše usmjerene prema Drašku Stanivukoviću, koji će, prema najavama, biti i njena konkurencija na izborima.

Samo prije godinu dana bili su na istoj strani, a sada će, čini se, biti žestoki politički suparnici.

– Ako je trenutak i obaveza da to bude najjači kandidat radi Banjaluke i Banjalučana, ja sam neko ko se ne sklanja i ko ne bježi od odgovornosti i s te strane postoji mogućnost da to budem ja u ovom momentu, kao neko ko je možda najjača politička ličnost u Banjaluci ispred Narodnog fronta. Ne vidim zašto ne bih izašla na crtu bilo kome iz SNSD-a iz Banjaluke ili nekom Drašku Stanivukoviću – rekla je Trivićeva za sarajevsku televiziju N1.

A taj „neko“, kako ga je nazvala Jelena Trivić, poželio je svojoj političkoj suparnici sreću, jer, kako kaže, svako ko želi ima pravo da mu „izađe na crtu“.

– Kao što se moglo kandodovati za predsjednika Republike, može i za gradonačelnika, samo tu je važno da se zna da kandidatura ne znači pobjeda, ali ko vjeruje u to da to treba da uradi, njegovo je pravo – istakao je Stanivuković.

Podršku na lokalnim izborima njih dvoje neće dobiti od svog, takođe do juče, političkog druga Nebojše Vukanovića. Stanivukoviću je još ranije predvidio kraj i smjenu, a Trivićevoj da će brzo doživjeti politički krah i da sada pleše svoj posljednji „labudov ples“.

– Nek ide na izbore i nek prije svega položi račune narodu. Vjerovatno da ti ljudi koji su joj napravili tu skalameriju zvanu Narodni front od nje upravo traže pristup da napravi što veću štetu u opoziciji, ali treba isterati na čistac kao i sve ostale. Mislim da ona pleše svoj „labudov ples“ i da će vrlo brzo doživjeti političku sudbinu kakvu je zaslužila svojim krajnje nekorektnim ponašanjem koje traje godinama – kaže Vukanović.

Tenzije unutar opozicionih stranaka pokušao je da smiri Igor Crnadak. Kaže da je još prije nekoliko mjeseci tražio od pojedinaca iz opozicije da „spuste loptu“. Izgleda da njegov vapaj niko nije čuo.

– Mi ćemo raditi samo na tome da opozicija bude okupljena i da pobjedi na lokalnim izborima i da to bude korak ka novoj vladi – rekao je Crnadak.

Sudeći po svakodnevnim optužbama, teško da će Crnadak postati ujedinitelj opozicije. Ono što svakako možemo očekivati jeste užarena politička scena od bivših drugova i političkih opozicionih saboraca.