Nović: Bećirović želi da izazove nemir u BiH

16
Foto: Avaz.ba

Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je da je očigledno da predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću nije stalo do stava srpskog naroda kada je riječ o ulasku BiH u NATO i da svojim izjavama u sjedištu Alijanse u Briselu želi da izazove nemir i nervozu u BiH.

– Bećirović očigledno misli da je BiH samo zemlja Bošnjaka i to se da primijetiti i kod izjava drugh bošnjačkih političara jer ovih dana smo čuli kako i Elmedin Konaković kaže „Veži konja gdje ti aga kaže“, što očigledno dokazuje da nikada nisu upravljali sami, nego da neko drugi treba njima da upravlja – rekao je Nović.

On je naveo da ništa u BiH više ne može da bude normalno i da je nevjerovatno da Bećirović u sjedištu NATO-a iznosi gluposti potpuno svjestan da u BiH žive Srbi, Hrvati i Bošnjaci.

Nović je konstatovao da je to propast politike za koju se može reći da joj nema spasa.

– Kada je riječ o ulasku u NATO, nevjerovatno je da se i svi lideri i komandanti NATO-a, a i sâm sam nedavno bio prisutan u sjedištu tog saveza kada je jasno rečeno da BiH može da podnese zahtjev za prijem u NATO onda kada sva tri naroda to budu željela i da je to isključivo unutrašnja stvar jedne zemlje, pa tako i BiH – pojasno je Nović.

On je ukazao da ovdje nije to cilj.

– Ovdje je očigledno cilj da se izazove nemir, stanje nervoze unutar BiH i nisu daleko od toga da bi sutra bili spremni da se izazove neki veći nemir na bazi čega bi onda trebale da intervenišu snage NATO-a – pojasnio je Nović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

Nović je konstatovao da je to dokaz kuda ide BiH i kuda idu lideri iz reda bošnjačkog naroda.

Bećirović je danas pozvao NATO da uputi poziv BiH za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH.