Od retorike predsjednika Dodika niko u BiH nije stradao – najbolji demanti Marfijevih podmetanja

20
Foto: banjalukatravel.com

Od retorike predsjednika Srpske Milorada Dodika niko u BiH nije stradao, što je najbolji demanti podmetanja Majkla Marfija i Ambasade SAD, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

– Njegovi saradnici i predsjednik Republike lično, pa čak i njegova porodica, pod sankcijama su SAD jer ne pristaju da se ponašaju suprotno Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, a to znači da ne pristaju na otimanje imovine Republike Srpske i nadležnosti koje su joj date Ustavom BiH u koji se ambasador Marfi kune – navodi se u odgovoru iz Kabineta predsjednika povodom saopštenja iz Ambasade SAD u kojem se navodi da je, kako kažu, separatistička politika Milorada Dodika opasna po stabilnost ne samo BiH već i cijelog zapadnog Balkana.

Iz Kabineta naglašavaju da mir i stabilnost u BiH ne čuvaju oni koji se ovdje ponašaju kao Marfi i njemu slične kolege u Sarajevu.

– Mir i stabilnost u BiH čuva se poštovanjem Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, ravnopravnošću entiteta i naroda. Mir u BiH neće sačuvati Marfijeve gluposti niti prijetnje zbog kojih ne osjećamo strah. Osjećamo stid zbog onih koji ih izriču – istakli su iz Kabineta predsjednika Srpske.

Koliko su ozbiljna ambasada, naveli su, govori podatak da su objavili saopštenje zbog naslova koji ne odražava suštinu teksta.