Odbor za zaštitu prava Srba: Potpredsjednik FBiH treba da bude Srbin iz Drvara

17
Foto: Drvar

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH smatra da Srbin iz Drvara treba da bude potpredsjednik FBiH.

– Kao ljude nas vrijeđaju izjave predstavnika političkih partija za koje glasa većinski bošnjački narod, a usmjerene su na to da potpredsjednik FBiH ne može biti predstavnik partija koje su činile Srpsku listu, a delegati u Domu naroda FBiH Srpske liste su svi iz Drvara – ističu u Odboru.

U Odboru se pitaju odakle može biti potpredsjednik FBiH, ako ne ne može iz Drvara, ima li ijedan grad veće reference antifašizma od Drvara.

– Nema! Ako iko treba da da Srbina za potpredsjednika FBiH, to je Drvar – kategorični su u Odboru za zaštitu prava Srba u FBiH.

Iz ovog odbora dodaju da danas proklamovani ljevičari i antifašisti iz Sarajeva direktno i jasno kažu srpskim predstavnicima u Domu naroda iz Drvara da njihovi predstavnici nisu dovoljno dobri za potpredsjednika FBiH.

– Narodu koji se u FBiH vratio najviše u Drvar i okolne opštine, nakon bezbroj neprijatnosti koje su doživjeli kao povratnici, neki ljudi iz ovog entiteta i dalje poručuju da Srbin povratnik ne može biti potpredsjednik FBiH – navodi se u saopštenju Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.