Održana vojna vježba na poligonu „Pasuljanske livade“

14
Foto: mod.gov.rs

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovali su združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem na poligonu “Pasuljanske livade”.

Prethodno je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH prisustvovao prikazu na poligonu “Orešac”.

U nastavku vježbe jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazale su postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Foto: mod.gov.rs

Dejstvovala je lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane.

Jedinice Kopnene vojske prikazazali su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U prvom segmentu taktičke vježbe na poligonu “Orešac” prikazana je sposobnost specijalnih jedinica Vojske Srbije i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rješavanje talačke situacije.

Bilo je angažovano osam vazduhoplova, 22 borbena-oklopna vozila sedam desantnih čamaca, sedam sistema bespilotnih letjelica, kao i druga borbena tehnika.

Izvođenju vježbe “Odgovor 2021” prisustvovali su i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, te direktor policije Vladimir Rebić.