Otvoren tronamjenski objekat u Petrićevcu

14
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

U banjalučkom naselju Petrićevac otvoren je tronamjenski objekat, koji čine ambulanta, obdanište i mjesna zajednica, čija je vrijednost 2,3 miliona KM.

Objekat su otvorili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijeri Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić, srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik i zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić.

Brnabićeva je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da prisustvuje otvaranju ovog objekta, u kojem je smješten vrtić, koji je, kako je ocijenila, najbolja investicija za budućnost.

– Daćemo sve od sebe da i u budućnosti nastavimo da sarađujemo na izgradnji ovako značajnih objekata – rekla je Brnabićeva na svečanosti otvaranja tronamjenskog objekta u Banjaluci.

On je istakla da Srbija znači jaku Republiku Srpsku.

– Presrećni smo kada možemo da pokažemo koliko nam je stalo do vas u Republici Srpskoj. Od 2014. do sada uložili smo više od 59 miliona evra u različite projekte u Srpskoj – škole, vrtiće, domove zdravlja… – rekla je Brnabićeva.

Predsjednik Srpske je istakla značaj prijateljstva Srpske i Srbije, koje je veliko bogatstvo.

– Srpska je danas razvijena i želimo da bude još razvijenija. Iza nas je mnogo realizovanih projekata i došlo je vrijeme kada se možemo osloniti na Srbiju i bilježiti zajedničke uspjehe – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zahvalnost Srbiji na podršci u razvoju lokalnih zajednica i realizovanim projektima.

– Ovo je zajednički poduhvat, koji pokazuje kako mi razvijamo Banjaluku – od mjesne zajednice do mjesne zajednice – rekla je Cvijanovićeva, izrazivši zahvalnost rukovodstvu Srbije za sve što su učinili za Srpsku.