Otvoreno novoizgrađeno dječije igralište u naselju Lazarevo u Banjaluci

64
Foto: Igor Radojičić/Twitter

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić večeras su otvorili novoizgrađeno dječije igralište u naselju Lazarevo, u blizini Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Radojičić je rekao novinarima da je ovo 26. igralište koje je izgrađeno u posljednje četiri godine u Banjaluci, a drugo u Lazarevu.

On je naveo da su gradnju igrališta zajednički finansirali Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i grad Banjaluka.

– Ovo je odlična lokacija za dječije igralište, prirodno mjesto gdje se ljudi okupljaju, s obzirom na to da su u blizini škola, crkva, teretana u prirodi i fudbalsko igralište – istakao je Radojičić.

Kada je riječ o Lazarevu, Radojičić je najavio da je sljedeći veliki projekat koji će biti okončan vrtić „Kolibri“, u koji će moći da se smjesti 170 djece.

Aćić je rekao da ga raduje što je uspješno završen ovaj zajednički projekat, značajan za mještane Lazareva.

– U ovom naselju živi veliki broj lica iz kategorije interno raseljenih, ali i jedan broj Srba koji su izbjegli iz Hrvatske. Vjerujem da će ovo igralište poslužiti kompletiranju slike ovog naselja i omogućiti djeci lijepo djetinjstvo – istakao je Aćić.