Perović: Smiješna odluka o sankcijama, logično da radim za Republiku Srpsku

7
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović rekao je da je smiješna odluka američkog Ministarstva finansija da mu uvede sankcije zbog „lobiranja za sastanke predsjednika Republike Srpske i Rusije“, istakavši da je logično da radi za Srpsku čiji je Milorad Dodik predsjednik.

– Na ovu odluku mogu jedino da se nasmijem. Ja radim za Republiku Srpsku i njen sam predstavnik, a Milorad Dodik je njen predsjednik. Pa za koga ću lobirati? Za Džoa Bajdena? On je predsjednik Amerike i ima svoje lobiste – rekao je Perović i dodao da Amerika radi šta hoće.

Perović je naveo da ne lobira ni za predsjednika Rusije Vladimira Putina, jer nije državljanin Rusije, gdje živi 33 godine, već da radi za Republiku Srpsku i bavi se time čime se bavi kao šef Predstavništva posljednjih 10 godina.

On je rekao da se u Rusiji ne bavi biznisom, te da nije ništa ni kupovao ni prodavao, već lobirao za Srpsku čiji je Dodik predsjednik.

– Ako je to grijeh za Amerikance da mi nametnu sankcije, nemam ništa protiv – istakao je Perović za Srnu.

On je rekao da nema namjeru da ide u Ameriku niti ga ta zamlja više zanima.

– Nisam bio tamo deset godina. Nekada sam volio tu zemlju, a sada jedva čekam da se ona raspadne, da nas ostave na miru jer je cijeli svije umoran od njih – istakao je Perović.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je danas sankcije šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Dušku Peroviću zbog, kako je navedeno, lobiranja za sastanke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina.

U saopštenju Ministarstva navedena su imena ukupno 10 pojedinaca iz zemalja zapadnog Balkana, među kojima je i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.