Petrović: Upućivanjem inicijative za razrješenje Kola, Cvijanović jasno pokazala svoj odnos prema ovoj temi

9
Foto: RTRS

U trenutku imenovanja Fatiha Kola za počasnog konzula BiH u Panami nije bilo nikakvih informacija, pa čak ni spekulacija o bilo kakvim nedozvoljenim aktivnostima, a da jeste naravno da nikada ne bi bio ni imenovan na tu poziciju, izjavio je šef Kabineta srpkog člana Predsjedništva BiH Dušan Petrović.

Petrović je naglasio da o tome svjedoči i pismo preporuke koje je za njega upućeno od relevantnih institucija države domaćina, kao i činjenica da mu je Panama izdala egzekvaturu, odnosno akt kojim mu dopušta djelovanje na njihovoj teritoriji.

– Čim se pojavila vijest o navodima Tužilaštva koje ovo lice sumnjiči i dovodi u vezu sa kriminalnim aktivnostima, srpski član Predsjedništva je uputila inicijativu za njegovo razrješenje – rekao je Petrović za Srnu.

On je istakao da je momentalnom reakcijom, srpski član Predsjedništva jasno pokazala svoj odnos prema ovoj temi.

– Još jednom pozivamo nadležne institucije da urade svoj dio posla i ispitaju sve okolnosti vezane kako za imenovanje Fatiha Kola, tako i za njegove eventualne kriminalne aktivnosti – poručio je Petrović

Što se tiče Igora Crnatka i njegovih izjava o ovoj temi, Petrović je rekao da je riječ o njegovom uobičajenom političkom lešinarenju koje nije vrijedno posebnog komentara.

– Očigledno je da na ovoj temi ponovo pokušava da prikupi koji politički poen i skrene pažnju javnosti sa rasula u sopstvenoj stranci – ukazao je Petrović.