Pobuna starih članova SDS-a u Banjaluci – Milan Radović ne radi ništa?

103
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Stariji članovi Gradskog odbora SDS-a Banjaluka ogorčeni su na Milana Radovića. Čovjek bukvalno vodi stranku sa odmora ili iz Beograda, priča za Faktor jedan od dugodišnjih članova.

Zadnja sjednica Gradskog odbora održana je samo kako bi Radović bio izabran za predsjednika. Od tada, banjalučkim odborom on se ne bavi.

Mjesec i po prije izbora SDS je na terenu mrtav. Da nije odbornika Aleksandra Petkovića ne bi se znalo da stranka i postoji u Banjaluci, tvrde to stariji kadrovi. Ogorčeni su na listu za Narodnu skupštinu Republike Srpske, jer je sve kandidate Radović lično birao. Izbor su mu bili ljudi koji su dovedeni za ruku u SDS, a vjerovatno i ne znaju gdje su prostorije Gradskog odbora.

Lista preletača

O listi SDS-a u Izbornoj jednici 3, Faktor, ali i drugi mediji, već su pisali, mada su pojedina imena sa liste potpuno prošla „ispod radara“.

Reklo bi se živopisni likovi koji su iz raznih stranka prišli, prije svega, Radoviću, a ne stranci.

Prednjače DNS-ovi kadrovi, jer ih je Radović „povukao“ kad je, znamo kako, postavljen za zamjenika predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

Aleksandra Čavić bila je 2020. godine na listi Pokreta „Banjaluka zove“, gdje je jedan od čelnika bio Saša Lazić Medo.

Malobrojnoj javnosti je poznata po kritici tzv. „papaka“ tj. preletača iz stranke u stranku.

Pomno je analizirala prelaske pojedinih političara da bi sada i sama postala „papak“.

Jedna je od mnogih koja je izdala Medu, ali za razliku od većine sa liste „Banjaluka zove“ za lokalne izbore nije prišla Drašku Stanivukoviću, već je odabrala Milana Radovića.

Aleksandara Čavić šesnaesta je na listi i vjerovatno nema ni promil šanse da postane SDS-ov narodni poslanik, ali joj je vjerovatno određena pozicija ili ustupak nakon izbora, naravno u slučaju pobjede SDS-a i PDP-a i ako Milan Radović, u nekoj varijanti, bude premijer, kako mu je obećala Jelena Trivić.

Turizam politika

Milan Radović ostaće upamćen po nesvakidašnjoj situaciji za političare, što on želi da bude.

Ovo ljeto politiku, ako se tako može nazvati sporadično štancanje nekredibilnih saopštenja, vodio je tokom odmora sa turističkih destinacija.

„Dijelio” je veće plate i obećavao ekonomski preporod iz ležajke na plaži nekog od luksuznih hotela.

Jelena mu se obila o glavu

Prećutao je Milan Radović napade svoje „mentorice“ Jelene Trivić na bankare.

Tvrdi PDP-ova profesorica da bankari izrabljuju radnike.

Kolega Radović je na to sve ostao bez glasa. Ni slova da mu napišu, pa da saopšti.

Pretpostavlja se da su dva razloga – ili je kao direktor banke izrabljivao radnike ili tvrdnja Jelene Trivić nije istina.

I u jednom i drugom slučaju skočio bi sam sebi u stomak, pa je bolje bilo staviti glavu u vruć pijesak. Samo da se ne pregrije.