Podignuta još jedna optužnica protiv Donalda Trampa

4
Foto: AP Photo/Seth Wenig, Pool

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je danas novu optužnicu protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa u okviru istrage o naporima da se ponište rezultati predsjedničkih izbora 2020. godine, javljaju američki mediji.

Riječ je o drugoj federalnoj optužnici koju je Smit podigao protiv Trampa, prenosi Foks njuz.

Optužbe se odnose na šeme Trampa i njegovih saveznika da podriju prijenos vlasti i zadrže ga na funkciji uprkos porazu od Džoa Bajdena.

Prva se je podginuta u okviru istrage o povjerljivim dokumentima koja je bivši predsjednik iznijo iz Bijele kuće.

Prethodno je velika porota Menhetna podigla optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru.

Tramp se u oba slučaja izjasnio da nije kriv.

Trampov tim: Nova optužnica pokušaj miješanja u predsjedničke izbore

Podizanje nove optužnice protiv Donalda Trampa predstavlja pokušaj miješanja u predsjedničke izbore 2024. godine, saopšteno je iz Trampovog tima.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je optužnicu protiv bivšeg američkog predsjednika u okviru istrage o naporima da se ponište rezultati predsjedničkih izbora 2020. godine.

– Progon predsjednika Trampa i njegovih pristalica podsjeća na nacističku Njemačku 1930-ih godina, bivši Sovjetski Savez i druge autoritarne, diktatorske režime – navodi se u saopštenju Trampovog tima.

Dodaje se da je Tramp uvijek poštovao zakon i američki ustav, „uz savjete mnogih vrhunskih advokata“.

– Ovaj neamerički lov na vještice će propasti i predsjednik Tramp će ponovo biti u Bijeloj kući kako bi mogao da spasi našu zemlju od zloupotrebe, nekompetentnosti i korupcije koja teče kroz vene naše zemlje na nivoima koji nikada ranije nisu viđeni – poručuju se u reagovanju tima bivšeg predsjednika SAD.