Podrška Dodika i Vučića predstavnicima Srba iz Mostara i Hercegovine

25
Foto: SRNA

Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić održali su u Mostaru sastanak sa predstavnicima Srba iz Mostara i Hercegovine i obećali podršku za projekte koji se u ovom gradu zajednički dogovore, kao i udruženjima koja prate nacionalnu politiku Srbije i Republike Srpske.

Obećana je podrška budžetu Drvara, kao i opštini Nevesinje za obilježavanje manifestacije 150 godina od prve Nevesinjske puške, a Istočnom Mostaru za izgradnju putne infrastrukture.

Predsjednik Dodik nakon sastanka je rekao da je bilo riječi o problemima srpske zajednice u Mostaru i Hercegovini.

– Govorili smo o problemima naše zajednice ovdje i o potrebi većeg uključivanja u društveni i politički život, kao i okupljanja oko politika koje prate ono što Republika Srpska i Srbija u nacionalnom smislu rade. Takve partije i udruženja imaće podršku i Republike Srpske i Srbije. Razgovarali smo i o načelnicima opština u istočnoj Hercegovini koje imaju neke probleme i tražili smo modalitet da im se pomogne – rekao je Dodik novinarima.

Na sastanku su bili prisutni premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, te ministri iz Vlade Srbije.

Prisustvovali su i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, predsjednik Koordinacije Srba u Mostaru Dušan Golo, predstavnici Kancelarije Vlade Republike Srpske u Mostaru, predstavnici opština Nevesinje, Istočni Mostar, Drvar, Ravno i Stolac, Gradskog odbora SPKD „Prosvjete“ Mostar i mostarskih udruženja.

Foto: SRNA