Policija ispituje prijavu o fizičkom napadu na predsjednika Boračke organizacije

33
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Policiji u Prijedoru danas je prijavljeno da je u prostorijama gradske Boračke organizacije fizički napadnuto lice čiji su inicijali Z.P.

– Policijski službenici izašli su na mjesto događaja i potvrdili navode prijave. U toku je postupak utvrđivanja okolnosti – rekla je Srni portparol Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz.

Predsjednik prijedorske Boračke organizacije Zoran Predojević rekao je danas novinarima u Prijedoru da ga je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Tubin prvo pozvao telefonom i pitao zašto član Predsjedništva ove organizacije i odbornik SDS-a u prijedorskoj Skupštini Slavko Švraka na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada nije glasao za skidanje sa dnevnog reda prijedloga mišljenja o inicijativi za osnivanje opštine Kozarac, a potom došao u njegovu kancelariju i ošamario ga.

– On je mene nazvao da pita da li će Boračka organizacija osuditi Švraku. Švraka tamo predstavlja SDS i odbornik je SDS-a, a Boračka organizacija neće politički komentarisati bilo šta – naveo je Predojević.

On je dodao da Boračka organizacija pomno prati rad Skupštine grada, da među odbornicima, osim Švrake, ima još svoje članove Ranka Kolara i Gorana Dragojevića i da nikad nijedan od njih nije glasao ni za šta što se protivi interesu boračkih kategorija.

– Rekao sam mu da ja lično mislim da je Švraka veći patriota od polovine članova SDS-a – dodao je Predojević.

Tubin, koji je i predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor, nakon ovoga je na konferenciji za novinare demantovao Predojevićeve izjave.

– Danas je čovjek izmislio to da sam došao u njegovu kancelariju i da sam ga pleskao. Ja jesam bio sa njim u kancelariji, bili smo sami i pokušao je da me udari. Naravno, morao sam da se branim. U toj odbrani možda sam ga i gurnuo, ali se više ne sjećam toga – rekao je Tubin na konferenciji za novinare u prostorijama SDS-a u Prijedoru.

On je naveo da ovdje nije riječ o odnosu SDS-a prema Švraki, već o odnosu prema Boračkoj organizaciji grada i njenom predsjedniku Predojeviću.

– Sam sebi je dao za pravo da podrži inicijativu i urgira kod određenih ljudi da Kozarac dobije opštinu – rekao je Tubin.

Nakon što je krajem prošle godine inicijativa za osnivanje opštine Omarska dobila pozitivno mišljenje Skupštine grada Prijedora na dnevnom redu jučerašnje sjednice našao se i prijedlog mišljenja o inicijativi za osnivanje opštine Kozarac.

Odbornik Dalibor Grabež zatražio je povlačenje ove tačke s dnevnog reda, ali je njegov prijedlog dobio podršku 14 od potrebnih 16 glasova.

Osam odbornika bilo je suzdržano, a pet protiv. Ipak, o inicijativi se nije raspravljalo budući da je sjednica odmah potom i okončana neusvajanjem dnevnog reda.