Položen kamen temeljac novog objekta Doma zdravlja u Stanarima

25
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

U Stanarima je danas položen kamen temeljac novog objekta Doma zdravlja, za šta će biti izdvojeno više od 3,7 miliona KM.

Kamen temeljac položili su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, načelnik opštine Radojica Ćelić i konzul Srbije u Banjaluci Vesna Marinković.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić i predstavnik Ambasade Srbije u BiH Nataša Đorđević.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić je 1. aprila potpisao sa kompanijom „Građ-promet“ iz Doboja, kao nosioca konzorcijuma od pet preduzeća, ugovor o izgradnji novog objekta Doma zdravlja, čija je vrijednost 3.753.647 KM, rečeno je Srni iz Opštinske uprave Stanari.

Opština Stanari će projekat finansirati iz vlastitih sredstava, a ugovor je zaključen po sistemu „ključ u ruke“ i podrazumijeva izradu projektne dokumentacije, izvođenje građevinsko-zanatskih radova, izgradnju vodovoda i kanalizacije, mašinske i elektro instalacije, kao i vanjsko uređenje.

Objekat je površine oko 1.700 metara kvadratnih, koji čine prizemlje i dva sprata, a gradiće se u dvije faze sa rokom od 14 mjeseci.