Položeno cvijeće na spomen-obilježje Milanu Jeliću

21
Foto: SRNA

Predstavnici institucija Republike Srpske položili su danas u Modriči cvijeće na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Srpske Milanu Jeliću, povodom 9. januara, Dana Republike.

Vijence su položili izaslanik predsjednice Republike Srpske Milorad Kojić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić, narodni poslanici Risto Marić i Mara Milošević, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, te članovi Jelićeve porodice.

Kojić je rekao da je Milan Jelić imao istaknutu ulogu u ekonomskom razvoju i očuvanju Republike Srpske.

– Institucije i građani posjetom Jelićevom grobu iskazuju poštovanje prema čovjeku koji je kao predsjednik Republike, političar, ugledni profesor i sportski radnik radio na tome da Srpska bude stabilna – izjavio je Kojić.

On je naveo da je od završetka rata prisutno stalno osporavanje Dana Republike Srpske i pokušaji ukidanja Srpske.

– Ti pokušaji iz Federacije BiH neće uspjeti, zato što su Srpska i Dan Republike simbol slobode koji će sutra biti svečano obilježen širom Srpske – poručio je Kojić.

Foto: SRNA

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da građani i lokalna uprava Modriče nisu zaboravili Milana Jelića.

Jelićev sin Petar zahvalio je za ukazano poštovanje njegovom ocu, koji je preminuo 30. septembra 2007. godine u 51. godini, od posljedica srčanog udara.

Jelić je nakon završteka rata biran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Od marta 2006. godine bio je ministar privrede, energetike i razvoja Srpske, a od 9. novembra 2006. do smrti bio je šesti predsjednik Republike Srpske.