Pošiljke licima u izolaciji moraju imati natpis „zdravstveni nadzor“

11
Foto: Pexels

Pošiljke za osobe koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom i u bilo kojoj vrsti ljekarske izolacije zbog sumnje na virus korona moraju na adresnoj strani imati vidljiv natpis “zdravstveni nadzor”, saopšteno je danas iz Pošta Srpske.

Iz ovog javnog preduzeća su istakli da će poštonoše primaocima navedene pošiljke uručivati bez direktnog kontakta.

– Uručenje će biti obavljeno ubacivanjem pošiljke u kućni sandučić, a ukoliko ga primalac ne posjeduje – na drugi pogodan način u zavisnosti od konkretnog slučaja. Ukoliko uručenje nije moguće iz bilo kojeg razloga, primaocu će biti ostavljen izvještaj o prispjeću pošiljke – navedeno je u saopštenju.

Iz Pošta Srpske su zamolili korisnike za razumijevanje i podršku, a posebno prema poštonošama i šalterskim radnicima.

– Poštanski saobraćaj se odvija u otežanim uslovima pri čemu je teško ispoštovati utvrđene rokove za isporuku pošiljki. Opšti prevoz i prevoz u unutrašnjem poštanskom saobraćaju odvija se bez zastoja, a poteškoće su prisutne u međunarodnom poštanskom saobraćaju. obezbijedili smo nesmetanu razmjenu pošiljaka u međuentitetskom poštanskom saobraćaju – naveli su iz Pošta Srpske.

Na jednog poštonošu dolazi u prosjeku 1.868 stanovnika, što govori da su neopohodni veliki napori da bi “Pošte Srpske” funkcionisale u kriznom vremenu.

– Mi štitimo svoje radnike i djelujemo maksimalno preventivno na širenje virusa korona. Uprava preduzeća i zaposleni ulažu maksimum napora u što kvalitetniju organizaciju poštanskog saobraćaja na području Republike Srpske kako bi građani dobili pošiljke, primili penzije i invalidnine, platili račune i obavili druge usluge na šalteru pošte i kod poštonoše – naveli su iz Pošta Srpske.