Posljednje sučeljavanje Kitarović i Milanovića, uvrede i optužbe prštale na sve strane

76
Foto: HINA/Damir Senčar

U Hrvatskoj je održana posljednja TV debata predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića. Lične uvrede, optužbe i svađe obilježile debatu, javljaju hrvatski mediji.

Jutarnji list navodi da je posljednje sučeljavanje pred nedjeljne izbore, bilo „najžešće do sad“ uz gomilu optužbi koje su „frcale na sve strane“.

Kolinda Grabar Kitarović je pozvala svog protivkandidata Zorana Milanovića da objasni kako živi na minimalcu, dok je Milanović nju prozivao da se okružila korumpiranim partnerima protiv kojih su podignute optužnice.

Grabar Kitarovićeva je takođe optužila Milanovića da kroz cijelu kampanju nastoji da naruši njen integritet i karijeru.

Jedno od pitanja tokom debate na TV Nova bilo je i šta bi učinili kako bi Srbija Hrvatskoj dala dokumentaciju o nestalima.

Zoran Milanović je odgovorio da bi vršio „stalan pritisak“.

– To će u jednom trenutku morati isplivati. Ono što postoji. Ali, prijetnjom se ne postiže ništa. Hrvatska je jača od Srbije. I to je činjenica. I time treba znati upravljati – smatra Milanović.

Grabar Kitarovićeva se saglasila sa konstatacijom Milanovića da je „Hrvatska snažnija od Srbije“ i dodala da je Hrvatska respektabilna država koja se sluša u svijetu zahvaljujući svemu što je urađeno u posljednje tri godine.

Od ponoći u Hrvatskoj počinje izborna tišina, pred drugi krug predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju, 5. januara.