Predsjednik Republike donirala inkubator Odjeljenju pedijatrije Bolnice „Srbija“

31
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, tokom posjete Bolnici „Srbija“ u Istočnom Srajevu, rukovodstvu ove zdravstvene ustanove uručila rješenje o vrijednoj donaciji – inkubatoru za Odjeljenje pedijatrije.

Direktor Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija zahvalio je predsjedniku Republike Srpske na ovoj izuzetno značajnoj i vrijednoj donaciji.

– U ime kolektiva želim da zahvalim predsjednici na rješenju o vrijednoj donaciji, koja će značajno poboljšati nivo usluga koje ova ustanova pruža – rekao je Šešlija novinarima nakon sastanka sa Cvijanovićevom.

Foto: SRNA

Šešlija je istakao da je od momenta useljenja u novi objekat Bolnice znatno povećan broj novorođene djece u ovoj zdravstvenoj ustanovi jer su poboljšani uslovi, pa se roditelji zbog toga odlučuju da ukažu povjerenje Bolnici „Srbija“.

On je rekao da je predsjednika Srpske izvijestio i o aktivnostima na izgradnji novog objekta Zavoda za transfuziologiju u Istočnom Sarajevu, naglasivši da su radovi pri kraju i da očekuje da će do kraja mjeseca radnici Zavoda useliti u nove prostorije.

– To je veoma bitno jer će to biti prvi regionalni centar Zavoda za transfuziologiju u Republici Srpskoj, za koji je izdvojeno 250.000 KM – istakao je Šešlija.

On je podsjetio da nije bilo predviđeno da u objekat nove bolnice bude smješten Zavod, pa je osoblje ostalo u starim prostorijama koje su bile veoma neuslovne za rad.

– Prilikom ranije posjete srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika dogovorili smo da se objekat u krugu bolnice adaptira za potrebe transfuziologije i to se sada privodi kraju – rekao je Šešlija.