Predsjednik Srpske posjetila školu u Velikoj Obarskoj

16
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine.

Sastanku predsjednika Srpske sa rukovodstvom škole prisustvovali su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Foto: SRNA

Cvijanović: Poziv lokalnim vlastima da omoguće završetak izgradnje školske sale

Cvijanović je pozvala gradonačelnika Bijeljine i predstavnike lokalne vlasti da riješe preostala imovinsko-pravna pitanja kako bi se fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine privela punoj namjeni i olakšalo pohađanje nastave.

Cvijanovićeva je istakla da su vlade Republike Srpske i Srbije obezbijedile značajna sredstva za izgradnju fiskulturne sale u toj školi, da je završen dio građevinskih radova i da su obezbijeđena sredstva za završetak radova, ali da treba riješiti imovinsko-pravna pitanja.

Predsjednik Srpske je apelovala na gradonačelnika Bijeljine i predstavnike lokalne vlasti da se aktivno uključe i ove godine riješe preostala imovinsko-pravna pitanja.

– Želim da što prije završimo kompletiranje škole i fiskulturne sale i da zahvalim i Vladi Srbije koja je izdvojila značajna sredstva i šteta bi bila da to ne uradimo što je moguće prije – rekla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Ona je izrazila zadovoljstvo što tu školu pohađa 280 učenika, a sledeće godine će se upisati dva odjeljenja i dodala da se spremno ulazi u narednu školsku godinu.

– Vidim ovdje jedan opšti razvoj i želim dati podršku mještanima jer mnogi od njih žive od poljoprivrede – rekla je Cvijanovićeva.

Podsjetivši da uskoro počinje naredna školska godina, Cvijanovićeva je poželjela sretan početak nastave svim prosvjetnim radnicima, djeci i roditeljima u Srpskoj.

Foto: SRNA

Direktor škole Zoran Jovanović zahvalio je predsjednici Srpske na posjeti i dodao da su imali konstruktivan razgovor o investiranju u školu i da je dogovoreno da se ubrzaju radovi na završetku fiskulturne sale ove ili sledeće školske godine.

Sastanku predsjednika Srpske sa rukovodstvom škole prisustvovali su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je prethodno posjetila Crkvu Svetog proroka Ilije u Donjoj Čađavici kod Bijeljine i zajedno sa sveštenikom Zoranom Mihajlovićem obišla radove na izgradnji parohijskog doma.

Za novi parohijski dom u izgradnji iz budžeta predsjednika Srpske izdvojeno je 20.000 KM.

Tom prilikom predsjedniku Srpske uručena je na poklon ikona Svetog Vasilija Ostroškog.

Nakon toga predsjednik Srpske je posjetila domaćinstvo Jakšić iz bijeljinskog sela Gradac – Stupanj i razgovarala sa članovima porodice i njihovim komšijama.