Predsjedništvo BiH sa Pauerovom: Zahvalnost Vladi Amerike i USAID-u za podršku i brojne projekte

13
Foto: Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH danas su u Sarajevu na sastanku sa administratorom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer pozdravili brojne projekte koje Vlada SAD implementira putem USAID-a, kako bi pružila pomoć svim nivoima vlasti u BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i bilateralnim odnosima i saradnji između BiH i SAD, a članovi Predsjedništva su zahvalili Vladi SAD za kontinuiranu podršku i pomoć na reformskom putu BiH.

Foto: Predsjedništvo BiH

Pauerova je naglasila snažnu posvećenost i podršku SAD BiH u suprotstavljanju korupciji, unapređenju demokratskih reformi i vladavine prava, te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U saopštenju se navodi da je Pauerova ponovila partnersku ulogu SAD i nastavak dugogodišnje saradnje u izgradnji prosperitetne budućnosti u funkcionalnoj BiH.

Foto: Predsjedništvo BiH

Sastanku su prisustvovali ambasador SAD u BiH Erik Nelson, vršilac dužnosti pomoćnika administratora USAID-a za Evropu i Evroaziju Margot Elis i direktor Misije USAID-a u BiH Kortni Čab.