Pupovac dobio najviše glasova

12
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Milorad Pupovac je, kao predstavnik srpske nacionalne manjine, na današnjim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj osvojio najviše glasova – 5.047 na osnovu obrađenih 49,94 odsto biračkih mjesta, podaci su Državne izborne komisije.

Na osnovu obrađenih 2.862 od ukupno 6.990 biračkih mjesta Anja Šimpraga osvojila je 4.887, a Dragana Jeckov 4.603 glasova.

Pupovac: Ostvarili smo bolji rezultat nego prije četiri godine

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da je ova stranka na današnjim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj ostvarila veoma dobar rezultat, bolji nego prije četiri godine.

Pupovac je naveo da je SDSS u nizu sredina osvojila većinu glasova srpskog biračkog tijela i da to potvrđuje da im njihovo biračko tijelo ostaje vjerno i da se širi.

– To je veoma važno zbog toga što će to biti još jedan argument više protiv onih koji nastoje dovesti u pitanje naše mandate i naše parlamentarno djelovanje – rekao je Pupovac za Tanjug.

On je dodao da je zadovoljan što okolnosti nisu dramatično promijenjene u političkom životu i što će, vjerovatno, biti jednostavnije da se formira parlamentarna većina nego što se mislilo.

– Što se nas tiče, mi ćemo se konsultovati sa našim partnerima, drugim manjinskim zastupnicima. I onda ćemo, kad obavimo te razgovore, imati nešto jasniji stav u pogledu našeg pozicioniranja – rekao je Pupovac.

U Hrvatskoj su danas održani parlamentarni izbori na kojima je pravo glasa imalo 3,773 miliona birača ili 127.000 manje nego prije četiri godine.