Putin: Kontraofanziva Ukrajine je potpuna propast

9
Foto: TASS

Kontraofanziva Ukrajine nije u zaostatku, ona je poptuno propala, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, nakon sastanka u Sočiju.

Na pitanje može li se govoriti o usporenom toku ofanzive ukrajinske vojske Putin je odgovorio: „To nije usporeni tok, to je propast“.

– U svakom slučaju, danas to izgleda upravo tako. Vidjećemo šta će biti dalje. Nadam se da će i nadalje biti upravo tako – rekao je Putin.

Foto: TASS

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu potvrdio je Putinovu ocjenu o propasti ukrajinske kontraofanzive, istakavši da u posljednjih deset dana snage Kijeva izvode pomahnitale napade.

Kijev odbacio sve posredničke napore Ankare

Vladimir Putin je, takođe, istakao da turski predsjednik poklanja veliku pažnju rješavanju situacije u Ukrajini, ali da je Kijev dogovore postignute njegovim posredovanjem odbacio.

Govoreći o rješavanju ukrajinskog sukoba, Erdogan je rekao da je Turska spremna da preuzme ulogu posrednika.

– Odlučni smo da nastavimo da ulažemo napore za uspostavljanje trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta u našem regionu. Ranije smo djelovali kao zemlja-domaćin direktnih pregovora između strana u sukobu. Kao i do sada, spremni smo da damo sve od sebe po tom pitanju i preuzmemo ulogu posrednika – objasnio je Erdogan.