Putin: Rusiji opet prijete njemačkim tenkovima kao prije 80 godina

12
Foto: Sergei Guneev/RIA Novosti

Staljingrad je zauvijek postao simbol neuništivosti ruskog naroda, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je čestitao 80. godišnjicu poraza fašizma u Staljingradskoj bitci: To je bila bitka za opstanak rastrzane, ali nepokorne zemlje.

– Sada, nažalost, vidimo da ideologija nacizma, u svom modernom obliku, u modernoj manifestaciji, ponovo stvara direktne prijetnje bezbjednosti naše zemlje. Ponovo smo prinuđeni da odbijamo agresiju kolektivnog Zapada – rekao je on na koncertu u čast 80. godišnjice pobjede u Staljingradskoj bici.

Putin je dodao da je „spremnost zarad istine da se ide do kraja i učini nemoguće – bila i jeste u krvi višenacionalnog naroda Ruske Federacije.

On je istakao da je nevjerovatno da Rusiji opet prijete njemačkim tenkovima „leopard“.

– Nevjerovatno, ali istinito. Opet nam prijete njemačkim tenkovima „leopard“, na čijim oklopima se nalaze krstovi. I oni će se ponovo boriti sa Rusijom na tlu Ukrajine rukama … banderovaca (neonacista) – rekao je Putin, istakavši da Moskva ima čime da odgovori onima koji joj prijete.

– Oni koji nam prijete, očigledno, ne razumiju jednostavnu istinu – svi naši ljudi, svi smo odrasli i kroz majčino mlijeko popili tradiciju našeg naroda, generacija pobjednika koji su svojim radom, znojem i krvlju stvarali našu zemlju i predali nam je u nasleđe – objasnio je on.

Putin je rekao da, uprkos naporima zvanične, suštinski korumpirane propagande zapadnih elita, Rusija ima mnogo prijatelja, i to širom svijeta, uključujući i Ameriku, Sjevernu Ameriku, Evropu.

– Rusija je sigurna u svoju pobjedu – siguran je Putin.