Putin: Svojevremeno je Margaret Tačer donijela odluku o vojnim dejstvima

10
Foto: kremlin.ru

Predsjednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona koji je rekao da žena ne bi započela vojnu operaciju u Ukrajini.

Ruski lider je s tim u vezi podsjetio na bivšu britansku premijerku Margaret Tačer, koja se svojevremeno donela odluku o vojnim dejstvima.

– Neću sada da govorim šta bi bilo kad bi bilo. Samo želim da podsjetim na događaje iz novije istorije kada je Margaret Tačer odlučila da započne borbena dejstva protiv Argentine za Foklandska ostrva. Eto, jedna žena je donela odluku da započne borbena dejstva. Gdje su ta Foklandska ostrva, a gdje Britanija – rekao je Putin.

On je naglasio da to „nije diktirano ničim drugim do imperijalnim ambicijama, potvrdom svog imperijalnog statusa“.

– Stoga mislim da, u svakom slučaju, od aktuelnog premijera Velike Britanije ovo nije baš korektno poređenje na ono što se dešava danas – dodao je Putin.

Britanski premijer je ranije u intervjuu za „ZDF“ rekao da Putin ne bi pokrenuo specijalnu operaciju u Ukrajini da je bio žena.

Po mišljenju britanskog premijera, postupci ruskog lidera u vezi sa Ukrajinom su „idealan primjer toksične muškosti“.

Putin je takođe prokomentarisao razgovore lidera G7 o svojoj fotografiji i njihovu želju da se skinu za fotografiju, nazvavši to odvratnim prizorom.

– Ne znam kako su htjeli da se skinu: do struka, ispod struka, ali mislim da bi to bio odvratan prizor – rekao je Putin novinarima nakon Kaspijskog samita.