Radanović: Sarajevo neprijateljski nastrojeno prema Srbima

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović ocijenio je da serija napada na državljane Srbije dokazuje da je Sarajevo neprijateljski nastrojeno prema Srbima i da to nije multietnički grad.

– Sarajevo ne baštini nikakve tekovine zajedničkog života, nego je to grad u kojem je islamski radikalizam dostigao vrhunac – rekao je Radanović Srni i podsjetio i na bušenje guma na automobilima srpskih registarskih oznaka, koje se dogodilo prije nekoliko dana.

Radanović smatra da je takvih slučajeva bilo više, ali da nisu prijavljeni, te da u Sarajevu smeta sve što aludira na Srbe i Srbiju.

– U to se može ukopiti i podatak koji je zaprimila Obavještajno-bezbjednosna agencija u vezi sa posjetom Republici Srpskoj sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – podsjetio je Radanović i dodao da je to dokaz koliko je pao nivo profesionalnosti u sektoru bezbjednosti.

Radanović je poručio da je vrijeme da Srbi shvate da je Sarajevo neprijateljski grad u kojem nisu dobrodošli.

– Od Sarajeva ne mogu dobiti ništa dobro. Institucije i Srpske i Srbije, koje se bave organizacijom putovanja svojih građana, treba da im sugerišu da Sarajevo nije bezbjedno za putovanje i da što manje putuju u taj grad – zaključio je Radanović.