Radio-televizija Republike Srpske obilježava 32 godine postojanja

11
Foto: Sputnjik/Aleksandar Milačić

Radio-televizija Republike Srpske obilježava 32 godine postojanja.

Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine. Toga dana emitovan je prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

Kanal „S“ sa Pala počinje emitovanje programa 6. maja 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik iz tog studija. Tako sve do 31. decembra 1993. kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije.

U stvaranje ideje koja se od 1999. godine zove Radio-televizija Republike Srpske mnogi su utkali život. RTRS je bio uz građane u najtežim trenucima, a u godinama nakon rata, sa tehničkim uslovima, rasli su i izazovi.

Radio i Televizija Republike Srpske 30. aprila 2010. svečano useljavaju u dom površine 6.000 kvadratnih metara. Od septembra 2012. godine, uz početak proizvodnje programa iz savremene zgrade, Televizija piše novu stranicu istorije.

Sve to pratio je i radio, a uz portal, RTRS je postao dostupan na svim kontinentima.

Ono što je najvažnije, a što je doprinijelo kvalitetu rada, jeste da je Radio-televizija Republike Srpske najveća produkcija autorskog multimedijalnog sadržaja u Srpskoj, što znači da je automatski na portalu RTRS-a dostupan video-materijal, koji je odmah plasiran.

I ne samo to, tokom 31 godine nastao je i drugi kanal – RTRS plus, pušten digitalni signal i otvoren najmoderniji studio u regionu.