Radmanović: Opozicija obmanjuje javnost, zato i ne može doći na vlast

9
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović kaže za ATV da opozicija obmanjuje javnost i da stav srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o davanju agremana njemačkom ambasadoru nije vezan lično za ambasadora, nego za rezoluciju Bundestaga u kojoj se govori protiv Dejtonskog sporazuma.

– Opozicija već 16 godina obmanjuje javnost u Republici Srpskoj i to je jedan od razloga što ne može ni doći na vlast jer nema programe i ne nudi ništa ozbiljno. Sada je počela i da prepada građane Republike Srpske i to lažnim izjavama poređenjem sa lažnim stvarima. Podsjećamo da je stav Milorada Dodika principijelna stvar i da nije samo vezana za čovjeka koji treba da postane ambasador, nego za ono što je Bundestag, kao najviše predstavničko tijelo, donio kao rezoluciju u kojoj se jasno govori protiv Dejtonskog sporazuma, a samim tim i protiv samostalnosti Republike Srpske u okviru Dejtonskog sporazuma. To građanima treba da bude jasno o čemu priča opozicija na čelu sa Mirkom Šarovićem – rekao je Radmanović za ATV.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odluku o davanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH ocijenio je kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske, zbog čega je sazvao sjednicu Narodne skupštine.