Radmanović otkazao sastanak sa Francom

62
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Nebojša Radmanović otkazao je za danas zakazani sastanak sa predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa BiH i samoproglašenim Kosovom i kopredsjedavajućim Odbora Romeom Francom.

– Ranije dogovoreni sastanak otkazan je bez obzira na dobru volju da se razgovara o daljim aktivnostima Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao izuzetno važnog tijela za saradnju između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta – saopšteno je iz kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

U saopštenju se navodi da je Radmanović odluku donio zbog neprihvatljivih jednostranih političkih stavova i netačnih i pristrasnih izjava Franca, koje su objavljene po njegovom dolasku u posjetu BiH.

– Radmanović ostaje otvoren za saradnju i razgovore sa zvaničnicima Evropskog parlamenta i očekuje da će se ti razgovori voditi u atmosferi demokratije, tolerancije i punog međusobnog uvažavanja – ističe se u saopštenju.