Radojičić: Besplatna dostava lijekova u Banjaluci

16
Foto: Igor Radojičić/Facebook

Od sutra će u Banjaluci biti omogućena dostava lijekova na kućnu adresu licima starijim od 65 godina, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Do sada je Grad Banjaluka, u saradnji sa partnerima, obezbijedio besplatnu dostavu namirnica starijim licima, kao i licima sa invaliditetom i hroničnim bolesnicima, a od sutra će biti dostupna i usluga dostave lijekova za starije od 65 godina.

Dostava lijekova biće vršena tako što građani telefonom pozovu svog porodičnog doktora, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj su registrovani, i naruče potreban lijek. Potom se njihova narudžba elektronskim putem prosljeđuje u apoteku, koja pokriva njihovo naselje, a lijekovi im se isporučuju narednog dana na kućnu adresu.

Mogu se naručiti lijekovi za čije izdavanje je potreban recept, kao i lijekovi i preparati za koje nije potreban recept.

Korisnici sistema neće plaćati troškove dostave, odnosno lijekove će dobiti po identičnim cijenama kao da su ih kupili direktno u apoteci.

Sistem isporuke pokriva urbano područje grada Banjaluka ,u istim granicama dostave kao i za životne namirnice.

Konferencija za novinare – Banjaluka – Gradski štab za krizne situacije

Pratite konferenciju za novinare – Banjaluka – Gradski štab za krizne situacije#RTRS #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Sunday, March 29, 2020