Radojičić: Grad Banjaluka podržao 30 projekata iz oblasti kulture

27
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas predstavnicima uduženja građana ugovore o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture. Radojičić je rekao da je 2020. godina izuzetno teška kada je u pitanju kultura, jer je bilo više otkazanih događaja nego onih koji su održani.

– Teško je ovo stanje porediti sa bilo kojom godinom ranije, ali Grad je ipak odlučio da i ove godine izađe u susret kulturnim radnicima i izdvoji sredstva za sufinansiranje projekata, u ukupnom iznosu od 107.000 KM. Odabrano je 30 projekata i nadam se da će ovi ljudi koji se bore na sve načine, uspjeti da realizuju odabrane projekte i banjalučkoj publici podare kulturne sadržaje – rekao je Radojičić.

Podrška projektima iz oblasti kulture. Grad Banja Luka i ove godine učestvuje u sufinansiranju ovih projekata. Više čitajte na: https://bit.ly/2DPh8Xi #banjaluka

Posted by Grad Banja Luka on Thursday, September 10, 2020

Dušan Popović iz Udruženja arhivskih radnika, kazao je da je ovo udruženje, zahvaljujući pomoći Grada, izdalo tri knjige i organizovalo dvije izložbe.

Predstavnik kvarteta flauta „Flutete“ Sunčica Lončar, najavila je da će, u novembru ove godine, organizvoati manifestaciju „Dani flaute“ koja će okupiti mlade flautiste iz više evropskih zemalja.

Branislav Đaković, vođa Dječijeg hora „Vrapčići“ kazao je da ovaj hor priprema nove pjesme koje će uskoro ugledati svjetlost dana što će biti 17. studijsko izdanje „Vrapčića“.