Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima

25
Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Povodom školske slave – Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola u ovom gradu.

Na svečanosti u Banskom dvoru, najbolji banjalučki osnovci dobili su novčanu nagradu od po 150 KM i poklon knjigu Starostavne goraždanske knjige, autora Biljane Samardžić.

Radojičić je rekao da Grad održava tu tradiciju da dodjelom nagrada skrene pažnju na najbolje mlade ljude.

– Nije mala stvar među 16.300 osnovaca u Banjaluci biti najbolji. Danas su nagrade dobili najbolji učenici iz svih 29 osnovnih škola po jedan đak, a sutra će biti nagrađeni učenici srednjih škola – dodao je Radojičić.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

On je podsjetio da su nedavno u Banjaluci uručene sportske stipendije Grada za ovu godinu na osnovu najboljih sportskih rezultata i dodao da srednjoškolci još imaju pravo i na stipendije.

– Grad već godinama izdvaja znatna sredstva i imamo više od hiljadu stipendista srednjoškolaca, po uspjehu ili po socijalnom statusu. To su neke od mjera koje Grad preduziva da bismo podržali ovu djecu i skrenuli pažnju javnosti na njih – rekao je Radojičić.

Foto: Grad Banja Luka/Facebook

Jedan od nagrađenih đaka je Milana Rajilić, učenik Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, koja je istakla da joj ova nagrada mnogo znači i predstavlja podstrek za dalje obrazovanje i napredovanje.

– Zahvaljujem što svake godine ne samo mislite, već i nagrađujete sve nas koji idemo putem obasjanim znanjem – rekla je Rajilićeva, koja trenira rukomet u Ženskom rukometnom klubu Borac.

Nagrađeni učenik Nikolaj Roćenović koji pohađa Osnovnu školu Jovan Dučić i Muzičku školu Vlado Milošević zahvalio je za nagradu, te istakao da je ona mnogo važna svim učenicima i da je podsticaj za dalje učenje.

Svetosavske nagrade sutra će biti uručene i najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola.

Povodom školske slave – Svetog Save, gradonačelnik Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz svih 29…

Posted by Grad Banja Luka on Thursday, January 23, 2020