Radončić ponovo tuži Mektića zbog klevete

15
Foto: SRNA

Predsjednik Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić najavio je još jednu tužbu protiv poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragana Mektića zbog „tvita“ u kojem ga optužuje da je imovinu stekao „drogom i kriminalom“.

Iz SBB-a je saopšteno da je Mektić, nakon što je u medijima objavljeno da je Radončić imao privatni susret s članom jedne kraljevske porodice iz arapskog svijeta, na „Tviteru“ objavio – „nikad niko nije bio sretan s onim što je stekao na drogi i kriminalu“.

Zbog ovoga je, dodaje se u saopštenju, Radončić ovlastio svoje advokate da upute još jednu tužbu za klevetu protiv Mektića, ali i izdavača portala „Slobodna Bosna“ koja je prenijela njegov „tvit“.

– Javnosti je poznato da se Mektiću sudi pred Sudom BiH zbog teških finansijskih krađa donacija koje su upućene Ministarstvu bezbjednosti, a pored ostalog, optužen je da je sa svojim šefom kabineta kupovao plastične građevinske šljemove, umjesto profesionalnih za vatrogasce, čime su bili ugroženi životi ljudi – navodi se u saopštenju SBB-a.

Iz ove stranke ističu da poslanik SDS, očito, ne može oprostiti Radončiću jer je kao ministar bezbjednosti Tužilaštvu BiH dostavio sve službeno zatražene informacije u vezi s Mektićevim finansijskim malverzacijama dok je bio ministar bezbjednosti i na osnovu čega mu se sada sudi.

– Istovremeno, stalni ataci Mektića na račun Radončića su očigledna želja da se javno poništi činjenica da je Osman Mehmedagić Osmica zbog odmazde ostavio bez posla više inspektora i policajaca u Kantonu Sarajevo. Njihova jedina „greška“ je bila što su kantonalnom Tužilaštvu dostavili snimljene razgovore u kojima ga dileri droge spominju afirmativno i kao ličnost kojoj daruju skupe poklone – tvrde u ovoj stranci.

Mektićev „megafonski rad“, kažu u SBB-u, je prepoznat kao dio predizborne kampanje (lidera SDA) Bakira Izetbegovića i lične involviranosti Mehmedagića, koji na ovaj način pokušavaju da izbrišu biografije svojih najbližih članova porodice koji su bili poznati narkomani ili dileri droge u Sarajevu.

Radončić je i prošle godine podnio tužbu protiv Mektića zbog klevete.