Vasić: Šmit pokušao da vodi kupleraj u Republici Srpskoj, ali kurve se nisu baš pokazale

40
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Šmit je u intervjuu saraj Avazu izjavio da su čelnici opozicije u Republici Srpskoj tražili da „bonskim ovlaštenjima“ smijeni predsjednika Republike Srpske, izabranog na izborima.

Sve izgleda kao reakcija uvrijeđene njemačke sobarice. Ali, nije tako.

Zapadaši su odavno shvatili da sa čelnicima opozicije u Srpskoj ne mogu ostvariti svoju namjeru poklapanja Republike Srpske i njenu konačnu devastaciju.

Ta bulumenta – Šarović, Trivić, Borenović, Crnadak, Balonačelnik, Vukanović… potpuno je nekompatibilna i akciono nesposobna za bilo koju ideju, politički neujedinjiva, kompetencijski analfabetizovana, iskustveno nereferentna.

Sve što su dobili u javnosti, dobili su forsažom u plaćenim medijima.

Sve što su dobili na izborima, dobili su nedemokratskom presijom i izbornim manipulacijama.

To pokazuje razlika glasova Šarovića i Trivićke. Da je stvarna podrška birača, oni bi, kao tim, dobili približan broj glasova. Stvarna biračka podrška Trivićki mnogo je manja nego Šarovićeva, na tim, prošlim izborima.

Da je SNSD kakav nije, potrudio bi se da u narednih mjesec dana, iz dana u dan, svaki živitelj Srpske sazna objavu seronje Šmita.

Nu.

Stvar je ozbiljnija.

Pošto su zapadaši uvidili da opozicija nema bilo kakav potencijal, programirana je akcija da Šmit ide u Srpsku i ponižava i Srpsku i Dodika.

Oni su znali da opozicionari ne smiju da se sastanu sa Šmitom u Banjaluci. Oni nikad ništa ne smiju. Oni će se prije sastati sa Dodikom nego sa Šmitom. To je takva sumanuta pomam.

Zato su zapadaši naložili Šmitu takav slijed koraka. Jer i na njega ne računaju.

Sad su opozicionari sami sebi iskopali rake, javno se iskukali za sobom i ostaje im da poliježu u grobove, dok su još topli. Neko će ih zatrpati.

Zapadaši će, protiv Republike Srpske, za neko vrijeme odustati od djelovanja preko čelnika opozicije.

To je prilika da PDP nestane, a da SDS ukloni Miličevića i stvori nacionalno stranačko jezgro za obnovu stranke u narednih deset godina.

Ići će se na druge metode protiv Republike Srpske.

Vidićemo, međunarodne institucije, sudovi, finansijska blokada, dalja podjela BiH, kao instrument izolacije Repbulike Srpske, jači angažman službi, zapadnih i beogradske, za unutrašnju upotrebu…