Rampa za Šmita u Palati Republike

0
Foto: banjalukatravel.com

Nakon što je Kristijan Šmit najavio dolazak u Republiku Srpsku i sastanke u Banjaluci, generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac donijela je naredbu o zabrani korišćenja službenih prostorija Palate Republike za sastanke sa Šmitom.

– Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsjednik Republike Srpske, a što se odnosi na službu predsjednika Republike i potpredsjednike Republike Srpske, da u tim prostorijama organizuju sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH Kristijanom Šmitom, što je u skladu sa Zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske – navedeno je u naredbi koju je potpisala Pajić Baštinac.

Dodaje se da će se smatrati da je bilo koje lice, koje postupi suprotno naredbi, povrijedilo status štićenog objekta.

Foto: RTRS

Podsjećamo, potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković prethodno je rekao da će se sastati sa Šmitom, dok je potpredsjednik Davor Pranjić rekao za Nezavisne novine da se najvjerovatnije neće sastati.

I predstavnici opozicije u Srpskoj odbili su sastanak sa Šmitom.

Nakon što je objavljeno da su zabranjeni sastanci u Palati Republike, kako prenose sarajevski mediji, Šmit je otkazao sastanak sa Durakovićem u Banjaluci.