Rezerve donijele Njemačkoj bod i prvo mjesto u grupi, Švajcarska ispustila trijumf

7
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Fudbaleri Švajcarske i Njemačke remizirali su 1:1 u posljednjem, trećem kolu grupe A Evropskog prvenstva. Nijemci su prvoplasirani sa sedam bodova, dok su Švajcarci na drugoj poziciji sa pet bodova.

Dva minuta dijelila su izabranike Murata Jakina od prvog mjesta u grupi A.

Momci koji su ušli sa klupe u drugom poluvremenu, David Raum i Niklas Filkrug su svojom akcijom donijeli gol i bod Njemačkoj.

Švajcarska je odlično pripremila utakmicu i potpuno je neutralisala napade domaćeg sastava. Prvi gol jepao već u 17. minutu poslije sjajnog šuta Andriha sa 25 metara. Prelijep pogodak je poništen zbog prekršaja u napadu Džamala Musijale u začetku akcije.

Dozu sreće su Švajcarci pretvorili u pogodak u 28. minutu, kad je Ndoje utrčao pred Nojera i postavljanjem noge skrenuo centaršut Frojlera u mrežu.

Najozbiljnija prijetnja Njemačke u daljem toku duela desila se u 70. minutu, kad Manuel Akanđi majstorskom reakcijom pred samim golom sprečava zicer Virca. Lopta je već bila viđena u golu. Ni Kros nije lukavim šutem iz slobodnog udarca sa lijevog krila uspio da matira spremnog Zomera.

Švajcarci su čak mogli da dupliraju vođstvo, ali je Vargasa u 84. minutu omela nedozovoljena pozicija, a Džaku četiri minuta kasnije fenomenalna „parada“ Manuela Nojera.

Konstantni pritisak Nijemaca konačno je obezbijedio gol u drugom minutu sudijske nadoknade preko Filkruga.

Pobjedom 1:0 Mađarske nad Škotskom, poredak u grupi A je takav da su Nijemci prvi sa sedam bodova, Švajcarci su iza sa pet. Mađari se nadaju prolasku sa tri boda, dok su Škoti posljednji sa bodom.