Rogić: Zašto međunarodna zajednica zatvara oči pred srpskim žrtvama?

5
Foto: SRNA

Boračka organizacija Republike Srpske daje punu podršku porodicama nevino stradalih Srba iz srednjeg Podrinja u namjeri da se međunarodnim zvaničnicima ukaže na obim stradanja i težinu počinjenog zločina nad Srbima na ovom području, te da zločince i njihove nalogodavce stigne pravda, izjavio je Srni predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić.

– Uvjereni smo da je pravda spora, ali da će ruka pravde stići počinioce ovog zločina i njihove nalogodavce – istakao je Rogić.

Komentarišući uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu po nalogu tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina, Rogić je rekao da je to neprihvatljivo.

On je upitao zašto nekome smetaju slike nevino stradalih srpskih civila.

– Zašto nekoga boli istina? Zašto međunarodna zajednica zatvara oči pred srpskim žrtvama i zašto do danas niko nije odgovarao za srpske žrtve? Hiljadu je pitanja, a nijednog odgovora – naglasio je Rogić.

Rogić kaže da je tužno što su se predstavnici međunarodne zajednice na ovakav način morali još jednom podsjetiti na nevine srpske žrtve.

– Možda se u nekome od međunarodnih predstavnika napokon probudi savjest i makar dođe u Bratunac i pokloni se srpskim nevino stradalim žrtvama – rekao je Rogić.

Tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina naložila je uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, što su porodice žrtava i učinile, saopšteno je juče iz Policijske uprave Zvornik.

Članovi porodica poginulih boraca VRS i civilnih žrtava rata juče su uz regionalni put Bratunac – Potočari postavili fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom ratu s ciljem da se međunarodnim zvaničnicima ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.