Runić: Apel za pomoć socijalno ugroženima

2
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić pozvala je sve ljude dobre volje da pomognu Omladinskoj organizaciji i Crvenom krstu iz ove lokalne zajednice u akciji nabavke hrane i higijenskih sredstava za stanovnike u teškoj finansijskoj situaciji.

– Od prikupljenih novčanih sredstava kupovaćemo hranu, sredstva za higijenu, pelene za djecu i odrasle, lijekove i sve ono što je neophodno za normalan život – rekla je Runićeva Srni.

Ona je pozvala sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu u ovoj akciji koju je pokrenula Omladinska organizacija opštine Drvar u saradnji sa Crvenim krstom.

– Svjesni smo da su potrebe velike, ali vjerujem u solidarnost naših ljudi i u humanost. U ovoj borbi možemo uspjeti samo zajedno – dodala je Runićeva.

Predsjednik Omladinske organizacije Drvar Željko Papak rekao je Srni da je akcija pokrenuta 1. aprila jer je zbog virusa korona veliki broj Drvarčana ostao bez primanja i u teškoj je finansijskoj situaciji.

Iz BiH građani pomoć mogu uplatiti sa naznakom primaoca – Omladinska organizacija “Drvar” na transakcioni račun 154-480-20103150-79.

Za uplate iz inostranstva kao primaoca treba navesti Omladinsku organizaciju “Drvar” na IBAN kod BA391544802010315079, a SWIF kod je UPBKA22 kod Intesa Sanpaolo banke, a svrha uplate je “Pomoć-Kovid 19”.