Runić: Skupštinska većina nije podržala osnivanje Centra za socijalni rad

11
Foto: UNS

Drvar nema Centar za socijalni rad, a novoformirana skupštinska većina nije podržala njegovo osnivanje, već je destruktivno djelovala, izjavila je Srni načelnik opštine Dušica Runić.

Za Runićevu je razumljivo da novoformirana većina u Opštinskom vijeću neće da podrži ideje koje se tiču infrastrukturnih projekata i da se ne slažu sa prioritetima koje je odredila opštinska izvršna vlast, ali je nerazumljivo da mnogobrojne socijalne slučajeve ostavljaju više od 20 godina bez ustanove koja bi se mogla posvetiti rješavanju njihovih nimalo lakih problema.

Ona je dodala da je ovakav tip ustanove potreban Drvaru zbog izraženih socijalnih problema i siromaštva.

– Drvar vapi za izradom socijalne karte i prvi zadatak centra za socijalni rad bi bila njena izrada – istakla je Runićeva.

Runićeva je navela da se poslije brojnih revizija, inspekcija, rješavanja kadrovskih problema na dnevnom redu Opštinskog vijeća našao prijedlog odluke o osnivanju centra za socijalni rad, ali je izostala podrška nove skupštinske većine.

– Drvar je jedina opština u BiH koja nema ustanovu centar za socijalni rad – istakla je Runićeva.

Prema njenim riječima, nova skupštinska većina konstantno opstruiše rad opštinskog načelnika i negativno djeluje na unapređenja kvaliteta života u Drvaru.

Prijedlog načelnika opštine Drvar Dušice Runić o osnivanju Centra za socijalni rad na jučerašnjoj sjednici Opštinskog vijeća nije podržalo 10 odbornika iz Srpske napredne stranke FBiH, DNS-a, SP, HDZ 1990 i tri nezavisna odbornika.